Posibilităţi noi de a introduce produse petroliere prin frontiera de est a R. Moldova

Cabinetul de miniştri a aprobat miercuri, 9 noiembrie, o serie de modificări privind modalitatea de introducere a produselor petroliere prin frontiera de est a R. Moldova.

tir_cisterna_petrol

Foto: adevarul.ro

Conform documentului, Serviciul Vamal va efectua, cu titlu provizoriu, până la 31 decembrie 2016, vămuirea, la postul vamal Bender 2, a produselor petroliere introduse prin punctul de trecere Novosaviţcaia-Cuciurgan.

Serviciul de presă al Guvernului precizează că măsura a fost luată la solicitarea agenţilor economici de pe malul drept al Nistrului, care practică activitatea de import a combustibililor lubrifianți, precum şi pentru a asigura controlul aprovizionării R. Moldova, inclusiv a regiunii transnistrene, cu produse petroliere.

Reamintim că, în luna august curent, Ucraina a sistat importul produselor petroliere pentru regiunea transnistreană prin intermediul căilor ferate, prin punctele de trecere a frontierei Slobodca şi Cuciurgan. Astfel, traficul a fost redirecţionat prin punctul de trecere a frontierei Ocniţa, fapt ce a îngreunat activitatea agenţilor economici din regiune. Prin urmare, în urma discuţiilor purtate cu autorităţile de la Kiev şi a înţelegerilor convenite în cadrul grupurilor de lucru sectoriale pentru transport feroviar şi pentru problemele vamale din Chişinău şi Tiraspol, s-a decis aplicarea provizorie a controlului vamal la postul Bender 2.

Totodată, menţionăm că în 2012 a fost semnată o decizie privind reluarea circuitului trenurilor marfare prin regiunea transnistreană. Drept urmare, a fost lansată transportarea mărfurilor în regimurile de export import pentru regiunea transnistreană prin punctele de frontieră Colbasna-Slobodca şi Novosaviţcaia-Cuciurgan.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.