VIDEO. Banii lui Shor o compromit pe Maia Sandu pe ultima sută de metri. Afirmațiile șefei CEC contrazic argumentele partizanilor PAS

PAS, care îi face campanie electorală șefei de partid Maia Sandu, a comis fraude. Asta a sugerat chiar președinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.

Maia Sandu

Maia Sandu. Foto: shok.md

După scandalul legat de banii transferați în contul PAS de către primarul de Orhei, Ilan Shor, dar și odată cu apariția în spațiul public a înregistrărilor audio care arată că secretarul general al partidului Igor Grosu caută soluții pentru a evita impozitele, subalternul Maiei Sandu a declarat într-o intervenție la postul de televiziune TV7 că anume CEC i-ar fi recomandat acest lucru.

Grosu a spus că CEC i-ar fi recomandat să acumuleze bani din donații în contul partidului, după care să fie virați concurentului electoral, adică Maiei Sandu. „Cum a recomandat CEC: acumulăm donații în contul partidului, după care îi virăm în contul candidatului”, a declarat fruntașul PAS.

Solicitat de consilierul municipal socialist Ion Ceban să explice mai clar cum a primit această recomandare, Grosu s-a eschivat de la răspuns.

La rândul ei, șefa CEC, Alina Russu, neagă faptul că instituția ar fi recomandat acest lucru. Mai mult, ea spune că este ilegal acest lucru.

Nu poate un donator să susțină un concurent electoral donând acești bani în fondul partidului politic, după care partidul să vireze în fondul electoral a concurentului. În cazul în care  este dorința unui donator de a susține un concurent electoral, el trebuie să facă aceste donații direct în fondul electoral al concurentului electoral. Și lucrul acesta este foarte bine reglementat în actele normative. Nu există nicio recomandare, în special pentru partidul vizat (PAS – n.r.), a declarat șefa CEC.

„Bani murdari pentru PAS. Igor Grosu un mincinos fără precedent. Într-o zi de câteva ori a mințit. Natalia Morari ați știut asta, anume din acest considerent nu ați vrut să telefonați la CEC sau reprezentanți”, a comentat Ion Ceban pe Facebook.

Menționăm că Maia Sandu, dă drept o candidată integră și reprezentanta unui partid finanțat transparent, a admis nereguli financiare încă de la începutul perioadei electorale, ea comițând ilegalități și în timpul colectării de semnături în favoarea sa.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.