Pentagonul: Întărirea prezenței militare americane în Europa continuă așa cum este prevăzut

Întărirea prezenței militare americane în Europa, aflată în curs de desfășurare, continuă așa cum este prevăzut, indiferent de intențiile viitorului președinte Donald Trump în această chestiune, a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Pentagon

Foto: afp.com

Președintele american ales Donald Trump, care își va prelua funcția în ianuarie 2017, a provocat neliniște în Europa indicând, în timpul campaniei sale electorale, că angajarea SUA în cadrul NATO se va face cu unele condiții.

SUA urmează să desfășoare în februarie 2017 o brigadă de luptă suplimentară în Europa, sporind la trei numărul unor astfel de brigăzi pe Bătrânul Continent.

„Executăm planurile” de întărire a prezenței militare americane în Europa „așa cum au fost concepute cu aliații noștri din NATO, în strânsă consultare cu ei”, a declarat Peter Cook, adăugând: „Lăsăm viitoarei administrații grija de a-și defini politica” în acest domeniu.

Brigada americană își va începe desfășurarea printr-un exercițiu în Polonia, după care vor fi trimise companii în Bulgaria, România și republicile baltice, potrivit Pentagonului.

Întrebat despre o eventuală posibilitate ca actualul șef al Pentagonului să rămână în postul său după preluarea puterii de către Trump, Cook a refuzat orice comentariu referitor la situații „ipotetice”.

Ministrul apărării „se concentrează pe responsabilitățile actuale și dorește să-l slujească pe președintele Obama până la încheierea mandatului său”, s-a limitat să spună Peter Cook.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.