Reformarea sistemului judecătoresc din R. Moldova, susținută de România

România va acorda asistență autorităților din R. Moldova în procesul de reformare a domeniului justiției. Declarațiile au fost făcute joi, 10 noiembrie, la Chișinău, de ministrul Justiției al României Raluca-Alexandra Prună, la primul Forum moldo-român în domeniul justiției cu genericul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană”.

vladimir-cebotari_raluca-alexandra-pruna

Vladimir Cebotari și Raluca-Alexandra Prună. Foto: moldpres.md

„Experiențele pe care le are România în domeniul reformării justiției vor fi împărtășite autorităților din R. Moldova, căci noi tot am început de la etapa combaterii corupției la nivel central, după care au continuat celelalte reforme. Fără o justiţie cu adevărat independentă, un stat nu poate fi modernizat. Aveţi toată susținerea conducerii judiciare din România, pentru a putea implementa reforme importante în acest sector și chiar putem fi parteneri foarte buni în acest parcurs european pe care l-ați inițiat”, a spus Raluca-Alexandra Prună, potrivit Moldpres.

La rândul său, ministrul Justiției din R. Moldova, Vladimir Cebotari, a declarat că modul în care se fac reformele în sistemul judecătoresc din România reprezintă un exemplu pentru R. Moldova și „ne va servi drept călăuză în implementarea noilor practici europene”.

„Suntem în proces de constituire a Consiliului de Administrare al Autorității Naționale de Integritate, un proces puțin mai complicat decît ne-am dorit noi să fie. Am încrederea că experiența pe care o au colegii din România ne va ajuta să schimbăm mai multe lucruri în sistemul juridic de la noi”, a precizat Cebotari.

Forumul moldo-român în domeniul justiției cu genericul „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană” se va desfășura timp de două zile la Chișinău. La eveniment participă 45 de reprezentanți ai sectorului judiciar din România, printre care și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.