Canada cere ca sancţiunile împotriva Rusiei să fie susţinute de toate ţările aliate

Stephane Dion, ministrul canadian de Externe, a declarat că statele aliate trebuie să ramână ferme în a susţine sancţiunile împotriva Rusiei, introduse ca urmare a acţiunilor ruse în Ucraina, scrie agenţia de ştiri Reuters, potrivit Mediafax.

Kremlin_Moscow

Foto: eutoday.net

„Comportamentul Rusiei în Ucraina şi Siria este unul problematic, ca să nu spun mai mult. Din această cauză este important să fim foarte sinceri în relaţia noastră cu Rusia”, a declarat Dion, la doar trei zile după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale, după ce în campanie, republicanul a avut cuvinte de laudă pentru Vladimir Putin.

„În ceea ce priveşte Ucriana, sancţiunile există deja şi Canada insistă ca toate ţările să fie foarte ferme în privinţa acestor sancţiuni”, a adăugat oficialul de la Ottawa.

După victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale, liderii occidentali au declarat că noul preşedinte american ar trebui să nu ignore acţiunile Rusiei în Crimeea şi Siria.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Canada au sancţionat Rusia pentru anexarea regiunii Crimeea şi pentru sprijinul acordat separatiştilor din estul Ucrainei.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.