Pușcăriașul Vlad Filat părăsește Penitenciarul 13

Fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, va fi transferat din Penitenciarul 13 din Chişinău la Penitenciarul 2 din Lipcani.

vlad-filat_condamnat

Vlad Filat. Captură video: protv.md

Solicitată de Moldpres, purtătoarea de cuvânt al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Ana Botez, a menționat că „după pronunțarea deciziei Curții de Apel, DIP are la dispoziție 15 zile pentru a efectua transferul dintr-un penitenciar în altul. În acest sens, conducerea instituției urmează să emită în timpul apropiat o dispoziție când va avea loc schimbul deținutului”.

Avocaţii lui Vlad Filat au depus o cerere la DIP prin care au solicitat ca Filat, clientul lor, să nu fie transferat, ci să fie ținut în continuare în Penitenciarul 13 din Chișinău.

Penitenciarul 2 din Lipcani se află în nordul R. Moldova, la hotar cu România. Este un penitenciar în care funcţionează un sector de tip închis şi unul de tip semiînchis. În sectorul de tip închis, unde urmează să ajungă Filat, se stă doar în celule. Condamnatul are voie să iasă din cameră pe teritoriu doar două din cele 24 de ore.

Fostul premier Vlad Filat a fost reţinut pe 15 octombrie anul trecut, în baza autodenunţului lui Ilan Shor, care a declarat că i-ar fi dat fostului premier mită în valoare de 250 de milioane de dolari SUA. Filat însă a respins aceste acuzații. Acesta se află în detenție preventivă de aproape opt luni, fiind acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

La 27 iunie curent, Filat a fost condamnat de prima instanţă la 9 ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Pe 11 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani privind termenul de detenţie, însă a admis parţial contestaţiile avocaţilor referitor la confiscarea averii fostului premier. Partea apărării a afirmat că va ataca decizia Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție, în termenul stabilit de lege.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. Hoti judecati merg acolo si Napoleon de Lapusna va merge are ce povesti acolo are pe cine astepta pe Platon .

    Apreciază

  2. Lasa-l sa vada cum e si la Lipcani, in 2013 a refuzat sa renoveze penitenciarele, acum singur o sa vada el ce inseamna puscarii de tip rusesc 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.