Angela Merkel va candida pentru al patrulea mandat de cancelar

Cancelarul german, Angela Merkel, va candida pentru al patrulea mandat la alegerile legislative din septembrie 2017, a afirmat, marți, la postul american de televiziune CNN, unul dintre colaboratorii săi, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Angela Merkel

Angela Merkel. Foto: icebergfinanza.finanza.com

„Va candida la funcția de cancelar”, a declarat creștin-democratul (CDU) Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul federal german, Bundestag.

„Este absolut hotărâtă, dispusă și pregătită să contribuie la consolidarea ordinii internaționale liberale”, a continuat acest colaborator apropiat al șefei cabinetului de la Berlin.

„Cancelarul este una din pietrele de temelie ale acestui concept politic în Occident, acționând ca un actor internațional. Prin urmare, va candida, va acționa ca un lider responsabil”, a mai declarat Norbert Roettgen.

Potrivit presei germane, Angela Merkel, care ocupă postul de cancelar din 2005, ar putea anunța oficial decizia sa de a candida pentru al patrulea mandat cu ocazia unei reuniuni a conducerii partidului său, CDU, programată duminică.

Nu putem considera cancelarul german ca ultima persoană rămasă în picioare”, a ținut să adauge Norbert Roettgen, în timp ce Angela Merkel este considerată „liderul lumii libere” după alegerea lui Donald Trump la președinția Statelor Unite. „Ar fi imposibil să ne bazăm pe o singură persoană. Avem nevoie de Occident, iar Occidentul este absolut necesar”, a subliniat el.

În pofida unui an agitat pentru Angela Merkel, marcat de critici provenite din propria tabără la adresa politicii sale migratorii și de mai multe înfrângeri electorale, opinia publică din Germania se așteaptă ca ea să candideze din nou la legislativele de anul viitor.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.