Ieftinire importantă a benzinei şi a motorinei

Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 au scăzut, de astăzi, cu până la 5 la sută, iar motorina s-a ieftinit cu 6 la sută.

PECO_carburanti

Foto: abcnews.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit marți, 15 noiembrie, prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 16-29 noiembrie la nivel de 15,93 lei pentru un litru, iar la motorină de 13,86 lei.

Acum două săptămâni, ANRE anunța un preț plafon de comercializare a benzinei Premium-95 la nivel de 16,78 lei pentru un litru, iar la motorină de 14,76 lei, notează Moldpres.

Noile prețuri la benzină și motorină au intrat în vigoare la miezul nopții, când operatorii nu au avut dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE.

Prețurile respective au fost stabilite de ANRE în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, pornind de la prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfârșitul lunii mai, când a fost stabilit un preț de 16,21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13,83 lei pentru litrul de motorină.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.