Lider european despre un PUNCT DE COTITURĂ în politica moldovenească

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a felicitat-o pe candidata la prezidenţiale Maia Sandu pentru rezultatul obţinut la alegerile din 13 noiembrie, menţionând că susţinerea remarcabilă pe care a avut-o arată că oamenii îşi doresc politicieni oneşti la guvernare.

Joseph Daul

Joseph Daul. Foto: caleaeuropeana.ro

În opinia politicianului european, rezultatul obţinut de Maia Sandu reprezintă un punct de cotitură pentru politica moldovenească. Opiniile au fost expuse într-o declaraţie remisă presei de către biroul politicianului de la Bruxelles, trasnmite IPN.

Joseph Daul a specificat că, în ciuda atacurilor şi a metodelor de campanie murdare la care a fost supusă Maia Sandu, ea a reuşit, cu foarte puţine resurse, nu numai să obţină cele mai bune rezultate la alegeri pe care le-a avut vreun partid proeuropean, dar, de asemenea, să mobilizeze electoratul şi diaspora într-un mod fără precedent. Politicianul european subliniază că acest lucru demonstrează că dorinţa oamenilor de a fi conduşi de politicieni oneşti şi credibili este în creştere şi că schimbarea se va întâmpla în mod inevitabil.

Joseph Daul a mai spus că PPE rămâne profund preocupat de neregulile electorale din al doilea tur de scrutin, inclusiv încălcarea dreptului constituţional de vot pentru moldovenii care trăiesc în străinătate, iar acest lucru a constituit o încălcare a legii şi trebuie să fie analizat de către autorităţile competente pentru a se asigura că nu se va mai întâmpla în viitor.

Politicianul a adăugat că, acum mai mult ca oricând, forţele politice de centru-dreapta trebuie să continue cooperarea lor înaintea alegerilor parlamentare din 2018 pentru a asigura un viitor mai bun.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.