Șef OSCE: Alegerile prezidențiale s-au desfăşurat corect

Deşi au fost semnalate mai multe încălcări, nu putem spune că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Declaraţia a fost făcută de către Douglas Wake, şeful misiunii de observatori din partea OSCE, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

douglas-wake

Douglas Wake. Foto: trm.md

„Noi am constatat mai multe încălcări. Dar niciun scrutin nu decurge întocmai perfect. Este regretabil că nu au ajuns voturi pentru cetăţenii din diasporă. De asemenea, că la câteva secţii de votare s-a încurcat voturile unui candidat în favoarea altuia. Dar se mai întâmplă, se mai fac greşeli. Am înţeles că acestea erau doar rezultatele preliminare. Contează rezultatele în baza proceselor-verbale”, a spus şeful misiunii de observatori, potrivit IPN.

Douglas Wake a comunicat că misiunea de observatori a OSCE se va afla la Chişinău încă o săptămână: „Suntem o misiune de observatori pe termen lung. Noi nu am monitorizat doar ziua alegerilor, dar şi modul cum a decurs campania electorală. Vom mai sta în R. Moldova cel puţin o săptămână pentru a monitoriza soluţionarea contestaţiilor în justiţie”.

Douglas Wake a mai spus că la încheierea misiunii va fi elaborat un set de recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral în R. Moldova,. „În urma recomandărilor făcute anterior de către observatorii noştri, au fost făcute mai multe modificări la procesul electoral din R. Moldova, apropiindu-l mult de cel din ţările europene. O realizare este introducerea sistemului electronic”, a precizat şeful misiunii de observatori a OSCE.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. Ce au să zică la asta tinerii noștri protestatari, spălați de creieri de experții în proteste ai lui Năstase?

    Apreciază

  2. Si despre ce ne vorbeste asta, miroase a o noua intentie de 7 aprilir?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.