Simpatizanţii extremei drepte din Germania, tot mai dispuşi să comită violenţe

Simpatizanţii de extremă dreaptă din Germania sunt tot mai dispuşi să comită acte violente şi au legături cu grupări similare din Europa, iar în unele cazuri chiar din Statele Unite, a declarat Hans-Georg Maassen, şeful agenţiei germane de spionaj intern BfV, notează Reuters.

violenta_arme

Foto: mediafax.ro

„Nu este pur şi simplu un fenomen german”, a declarat Maassen, adăugând că „scena de extremă-dreaptă este conectată la nivel european, iar în unele cazuri, există legături în Statele Unite”.

Oficialul german a precizat că legăturile între grupările de extremă-dreaptă sunt în continuare slabe în comparaţie cu cele între reţelele islamiste, însă autorităţile europene ţin sub supraveghere evoluţiile în acest sens.

În luna iunie, agenţia condusă Maassen a anunţat o creştere importantă a numărului de acte violente comise de simpatizanţii de extremă-dreaptă în cursul lui 2015, în condiţiile în care Germania a primit aproape un milion de imigranţi.

„Am observat într-o serie de cazuri că sunt numeroase persoane pe scena de extremă-dreaptă care sunt pregătite să facă orice şi s-au unit pentru a crea celule teroriste de extremă-dreaptă”, a mai declarat Maassen.

Raportul anual al agenţiei a relevat o creştere de 42% a numărului de acte violente comise de simpatizanţi de extremă-dreaptă, până la 1.408 în 2015, în timp ce numărul incendierilor ce au vizat centrele de refugiaţi a ajuns la 75, faţă de doar cinci, în anul anterior.

MediafaxCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.