Reprezentanți ai partidelor parlamentare fac declarații contradictorii în privința repetării turului doi al prezidențialelor

Reprezentanţi ai partidelor parlamentare au păreri împărţite privind necesitatea repetării turului doi al prezidenţialelor, deşi toţi recunosc că scrutinul a fost marcat de mai multe încălcări.

votare_stampila_buletin

Foto: Evgheni Lachi / ipn.md

Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea susţine că rezultatul alegerilor nu poate fi contestat. „În istoria Republicii Moldova niciun politician nu a întrunit aşa un număr de mare de voturi ca Igor Dodon. Este un rezultat incontestabil. E păcat că cineva din diasporă nu a putut vota. Noi am atras de mai multe ori atenţia asupra acestui lucru. În Federaţia Rusă, unde muncesc cei mai mulţi moldoveni, au fost deschise doar opt secţii de votare”, a declarat Bătrâncea, potrivit IPN.

Deputatul PDM Sergiu Sârbu consideră că nu toate pretenţiile invocate pot fi calificate drept încălcări. „Transportarea organizată a alegătorilor nu este o încălcare. Nu este prevăzută nicăieri pedeapsa pentru transportarea organizată a alegătorilor la secţiile de votare. Este o încălcare dacă se face agitaţie electorală în timp ce oamenii sunt duşi să voteze”, a spus democratul.

Deputatul PL Ion Apostol a declarat că alegerile prezidenţiale au fost câştigate de candidatul prorus din cauza divizării electoratului de dreapta: „Lipsa conlucrării pe segmentul de dreapta a condus la acest rezultat”.

Vicepreședintele PLDM Andrei Spânu a declarat că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. „Au fost înregistrate încălcări multiple, din care motiv rezultatul scrutinului trebuie anulat. Noi acumulăm probe şi vom contesta rezultatul scrutinului”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

4 răspunsuri

 1. Da PLDM cum să nu fie mulțumiți pentru că ei au mers într-o căruță și din cauza asta nu au acumulta voturi lumea credeți că va vota pe cei care au furat un miliard?

  Apreciază

 2. Observatorii internationali au declarat ca alegerile au fost corecte si nu au fost inregistrate abateri de la lege, asa ca cei care au pierdut sa se invete sa respecete ajoritatea.

  Apreciază

 3. Mereu dupa alegeri cei care pierd alegerile se arata nemultumiti. In cazul dat oamenii apropiati de Maia Sandu vor alegeri repetate. Insa cred ca Moldova suficient s-a jucat de-a alegerile, e timpul sa ne linistim si sa avem putina stabilitate.

  Apreciază

 4. Cind vreai sa ridici o tara din genunchi si ai planuri pe tara precis nu sunt bine venit atitea repetari de alegeri mai ales ca nu sau adus dovezi ca sau falsificat voturile.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.