Anti-DODON. Peste 200 de moldoveni din diasporă, printre care și unioniști, au protestat în mai multe orașe ale lumii

Aproximativ 250 de oameni au participat, în total, la protestele organizate duminică, 20 noiembrie, de diaspora moldovenească în mai multe orașe ale lumii, potrivit unor date neoficiale.

protest_amsterdam

Foto: fb.com/oxana.greadcenco

Este o cifră extrem de mică și mult sub așteptări, în comparație cu mobilizarea masivă și exemplară de care a dat dovadă diaspora la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, scrie Democracy.md.

Cei mai mulți oameni s-au adunat în Veneția, Italia – 45 de persoane, urmând Cluj – 25 de persoane, Dubai – 24 de persoane, Roma – 20 de persoane, București – 18 persoane, 17 persoane la Horsens (Danemarca), câte 15 persoane la Atena (Grecia), Bergoma (Italia) și Copenhaga (Danemarca) și câte circa 10 persoane la Amsterdam (Olanda) și Cleveland (SUA), dar și în Polonia.  În alte orașe unde au avut loc proteste s-au adunat mai puțin de 10 oameni la un protest, în unele cazuri numărul participanților fiind mai mic de 5 persoane.

Nu doar moldovenii de peste hotare au avut un interes slab față de protestele #NuDodon, la care au tot fost chemați în ultimele zile. La Chișinău, de exemplu, mișcarea Tinerii Moldovei a reușit să adune doar câteva zeci de persoane. Protestatarii s-au arătat dezamăgiți de această situație și au recunoscut că, deși pregătiseră discursuri din timp, au renunțat să le citească în fața protestatarilor, din cauza numărului mic de oameni.

Numărul mic de oameni nu a fost singurul moment neplăcut al zilei de duminică pentru organizatorii protestelor. Ei au fost acuzați că transformă protestul antiguvernamental în mitinguri unioniste. Acest lucru s-a văzut cel mai bine la Chișinău, unde majoritatea protestatarilor erau unioniști cu drapele ale României în mâini, inclusiv organizatorul.

De asemenea, și în Franța moldovenii care s-au adunat la protest au ales să se fotografieze pe fundalul Turnului Eiffel, afișând un drapel al României. Deși nu se cunoaște numărul exact de participanți la protestul din Paris, de pe fotografiile apărute pe rețelele de socializare vedem că nu au fost mai mult de 10-15 persoane.

În același timp presa de opoziție a fost acuzată că induce în eroare opinia publică, prezentând protestul din diasporă ca pe o mare reușită, în condițiile în care numărul participanților și fotografiile plasate de la locul protestelor vorbesc mai degrabă despre un eșec.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.