„Principala forţă care apără interesele poporului” și-a reales președintele

Vladimir Voronin a fost reales sâmbătă, 19 noiembrie, cu o majoritate covârşitoare de voturi, în cadrul celui de-al VIII-lea Congres al PCRM, în funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Vladimir Voronin

Vladimir Voronin. Foto: Dan Guțu / ipn.md

Totodată, împotriva lui Voronin au votat trei persoane, iar doi delegaţi s-au abţinut.

În raportul său de activitate, Voronin a menţionat că în ultimii patru ani PCRM a avut de suportat mai multe lovituri, cea mai mare constituind-o părăsirea fracţiunii parlamentare şi a rândurilor partidului de către cei 14 deputaţi comunişti, şase dintre care erau membri ai comitetului executiv.

„PCRM şi în opoziţie este principala forţă care apără interesele poporului”, a subliniat Voronin, potrivit Moldpres.

Liderul comuniştilor a criticat dur coaliţia de guvernare, menţionând că „în cei şapte ani, de când partidele proeuropene se află la putere, viaţa populaţiei s-a înrăutăţit cu mult, s-a furat miliardul, iar R. Moldova a devenit un stat captiv”. De asemenea, el şi-a reiterat poziţia faţă de alegerile prezidenţiale recente, considerându-le nelegitime şi neconstituţionale. În context, el a constatat că preşedintele ales nu are drepturi şi împuterniciri şi încercările lui de a schimba situaţia în ţară vor fi zadarnice.

În acelaşi timp, Vladimir Voronin a declarat că PCRM nu recunoaşte aceste alegeri şi nu va colabora cu un preşedinte ales cu încălcarea Constituţiei. El s-a arătat convins că situaţia în ţară se va schimba numai prin organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cel de-al VIII-lea Congres al PCRM a ales şi organele de conducere ale formaţiunii. Tot aici, a avut loc prima plenară a Comitetului Central al PCRM. Congresul a mai făcut, de asemenea, unele modificări în statutul partidului.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.