Procesul-verbal de totalizare a rezultatelor prezidențialelor, transmis Curții Constituționale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a transmis luni, 21 noiembrie, Curții Constituționale procesul-verbal de totalizare a rezultatelor alegerilor prezidențiale.

CEC

Foto: moldpres.md

În același timp, un grup de cetățeni din diasporă a anunțat că va ataca în judecată modul în care a fost organizat procesul de vot peste hotare.

Comisia Electorală Centrală a transmis Curții Constituționale procesul-verbal, urmând ca aceasta să se pronunțe în privința confirmării, în decurs de zece zile, a comunicat pentru Radio Chișinău vicepreședinta CEC, Rodica Ciubotaru.

Potrivit Codului electoral, Curtea Constituțională urmează să confirme sau să infirme, printr-un aviz, rezultatele alegerilor, în decurs de 10 zile, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor.

Curtea Constituțională a precizat anterior că toate contestaţiile privind încălcările electorale urmează a fi soluţionate exclusiv de către instanţele de judecată, acestea nefiind de competenţa Curţii.

Anterior, un grup de cetățeni stabiliți peste hotare a denunțat la Comisia Electorală Centrală modul în care au fost organizate alegerile în străinătate, dar CEC a respins contestația. Aceștia au anunțat că vor ataca în instanță hotărârea CEC.

Amintim că mai muți cetățeni moldoveni nu au putut vota în afara țării, la turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din cauza numărului insuficient de secții de votare sau a epuizării buletinelor de vot la mai multe secții.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.