Tiraspolul nu-l recunoaște pe Dodon! Câți candidați vor lupta pentru fotoliul de „președinte” al rmn

În buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale din 11 decembrie din raioanele din stânga Nistrului vor fi incluse numele a şapte candidaţi. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul şedinţei CEC, când a fost înregistrat ultimul candidat – Irina Vasilachi.

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: rearviewmirror.tv

Potrivit site-ului CEC, citat de Infotag, preşedintele acesteia, Elena Gorodeţkaia, a spus că în această săptămână va fi aprobat textul buletinului şi peste 10 zile se va purcede la elaborarea buletinelor.

„Am discutat gradul de protecţie a buletinelor de identitate, precum şi măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a asigura votarea secretă. De asemenea, am luat o hotărâre privind cerinţele faţă de ecusonul observatorilor în ziua alegerilor. Acesta nu trebuie să conţină elemente de agitaţie pentru un anumit candidat”, a menţionat Gorodeţkaia.

Potrivit ei, tot în această săptămână vor fi transmise listele cu alegători către comisiile electorale de la secţiile de votare.

„Aşteptăm alegătorii să-şi verifice datele personale. În prezent, comisiile completează invitaţiile pentru alegători. Acestea vor fi expediate în fiecare casă, pentru ca oamenii să vină să se găsească în liste şi să participe la vot”, a mai spus șefa CEC, potrivit sursei citate.

La funcţia de „preşedinte” al autoproclamatei republici moldovenești nistrene (rmn) vor candida: preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski, actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, fostul ministru al Afacerilor Interne, Ghennadii Kuzmicev, liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, procurorul rmn, Alexandr Deli, directorul filialei de la Tiraspol a „Academiei Juridice din Odessa”, Vladimir Grogoriev, şi Irina Vasilachi, care nu lucrează nicăieri.Categorii:Actualitate, Politică, Transnistria

Etichete:, , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.