VIDEO. Avocat din Drochia, reținut pentru trafic de influență

Un avocat din raionul Drochia a fost reținut de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi procurorii din cadrul Oficiului „Nord” al Procuraturii anticorupţie, acesta fiind bănuit de trafic de influență.

mita_avocat_drochia

Foto: mai.gov.md

Potrivit denunțătorului, avocatul ar fi pretins o sumă de 1600 de euro de la acesta, susținând că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul Judecătoriei Drochia, care examinează o cauză penală în privința denunțătorului, inițiată pe faptul violenței în familie, în scopul de a-i determina pe aceștia să-i aplice inculpatului o pedeapsă neprivativă de libertate pentru infracțiunea săvârșită.

În scopul documentării acţiunilor ilegale ale avocatului, sub controlul ofițerilor SPIA al MAI şi procurori, banii au fost transmiși în două tranșe a câte 500 şi 150 de euro.

Ulterior, în momentul primirii celei de-a doua tranșe în sumă de 150 de euro, avocatul a fost reținut în flagrant delict, în biroul său de serviciu.

De asemenea, procurorii anticorupție și ofiţerii SPIA au desfăşurat percheziţii la domiciliul acestuia și în biroul de serviciu, fiind ridicate mijloacele bănești pe care ultimul le-a predat benevol.

La momentul de față, bănuitul este reţinut pe un termen de 72 ore și se află în izolatorul de detenție preventivă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență.

Pentru infracțiunea respectivă, legislația prevede o amendă în mărime de până la 4000 de unități convenționale sau închisoare de până la șase ani.

Conducerea urmării penale este exercitată de către Procuratura Anticorupție.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

2 răspunsuri

  1. dacă acest avocat a zis că are influență la judecător, deci și judecători corupți sunt la Drochia, hai să ne apucăm și de capul lor, cap prea mari boieri s-au făcut

    Apreciază

  2. Asta-i bine că se face așa curețenie în stat mai ales cu oamenii legii și cei care mimează că fac dreptate! Ar fi bine să vedem asta toto ami mult panî va dispărea fenomemnul corpției de la noi din stat care s-a răpândit peste tot!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.