Pompierii cheamă societatea să ia atitudine față de pamfletarii de la Jurnal TV, care și-au bătut joc de tragedia pompierului-erou Ivan Nogailîc

Pompierii și salvatorii din R. Moldova sunt indignați de faptul că decesul colegului lor, pompierul-erou Ivan Nogailîc, a fost transformat în subiect de satiră și umor la emisiunea „Ora de ras” de la Jurnal TV, post de televiziune ce îi aparține mafiotului fugar Victor Țopa.

Victor Topa_Constantin Tanase_Anatol Durbala

Foto: fb.com/cheianu.constantin

Într-un mesaj publicat pe Facebook din numele pompierilor, Dmitriy Polscin scrie că salvatorii din R. Moldova regretă să constate că memoria unui adevărat erou post-mortem este dezonorată public la un post de televiziune, în fața poporului pe care el l-a servit cu demnitate.

 „În emisiunea «Ora de ras» de la Jurnal TV, spectatorii nu au văzut un show de divertisment, ci au urmărit cum două persoane, intitulate jurnaliști, murdăresc cu cinism suferința oamenilor, lacrimile oamenilor dragi care-l plâng pe Ivan, doar pentru a-și hrăni propiile obsesii. Aceștia au dat dovadă că nu mai au nimic sfânt, nici măcar decesul unui erou. Or, cu tot respectul pentru libertatea de exprimare, astfel de lucruri sunt extrem de periculoase pentru o societate”, scrie Dmitriy Polscin.

Polscin face apel către întreaga societate să ia atitudine, împreună cu pompierii din R. Moldova, față de „asemenea surse media din țară care, din diferite interese, au încercat să își bată joc de drama și suferințele familiei pompierului căzut la datorie, în urma incendiului petrecut în sectorul Ciocana din Chișinău”. „Noi considerăm că asemenea derapaje trebuie sancționate categoric, pentru că ele amenință însăși morala societății noastre”, se spune în mesaj.

„Noi suntem militari și datoria noastră este să salvăm vieți omenești, să ajutăm în clipe dificile, riscând cu viața noastră. Nu suntem niciodată siguri dacă ne vom întoarce teferi de la o chemare sau alta, dar mergem conștienți la acest pas, având familii dragi acasă. Nu dorim nimănui să treacă vreodată prin suferințele familiei Nogailîc, sau prin batjocura jurnaliștilor de la Jurnal TV. De aceea, vă rugăm să vă solidarizați demersului nostru și să luați atitudine fermă”, se mai spune în mesajul pompierilor și salvatorilor din R. Moldova publicat pe Facebook de pompierul Dmitriy Polscin.

Amintim că pompierul-erou Ivan Nogailîc a căzut la datorie în data de 11 noiembrie într-un incendiu devastator la un depozit de pe strada Uzinelor 9 din Chișinău. La vârsta sa de 28 de ani, tânărul popier a lăsat în urmă două fetițe gemene de doar trei ani. „Noi am pierdut un coleg, un frate, un camarad. Iar jurnaliștii de la Jurnal TV au pierdut simțul realității și bunul-simț, au făcut o batjocură din suferința familiei lui Ivan Nogailîc”, se spune în mesajul publicat de pompierul Dmitriy Polscin.

Săptămâna trecută, președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret de decorare post-mortem a pompierului-erou Ivan Nogailîc, sergent major al serviciului de salvare, cu ordinul „Ștefan cel Mare”, la recomandarea Guvernului.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. CINIC! Jurnalul lui Țopa își bate joc de muzicanții de la faimosul ansamblu „Alexandrov”, prăbușiți cu un avion în Marea Neagră – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.