O nouă „profeție” de la Ion Sturza: alegeri parlamentare anticipate în 2017

Fostul premier și omul de afaceri Ion Sturza este convins că alegerile prezidenţiale din 2016 au fost un preludiu pentru posibile alegeri parlamentare care se vor desfăşura anticipat, în 2017.

Ion Sturza

Ion Sturza. Foto: timpul.md

Într-un interviu radiofonic, citat de Infotag, Sturza a menţionat că alegerile prezidenţiale nu au avut sens dacă acestea „nu se cuplează cu niște alegeri care contează la modul real — și nu în 2018 sau 2019, când ar trebui să fie în mod normal, ci cât mai rapid”.

„Din păcate, rezultatele alegerilor din 13 noiembrie nu aduc pacea socială, nu aduc schimbarea, nu aduc elementul de stabilitate de care de fapt are nevoie Republica Moldova. Nu aduc certitudine în relațiile noastre pe plan extern, iar cu Ucraina și România lucrurile chiar devin foarte belicoase. Dar cel mai important astăzi e să ne calmăm, să ne acceptăm unii pe alții, să acceptăm greșelile și victoriile din campanie și să ne poziționăm pentru viitoarele lupte, dar pașnic”, a spus Sturza.

Fostul premier şi-a exprimat îndoiala că victoria candidatului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, ar putea influenţa pozitiv relaţiile R. Moldova cu Federaţia Rusă.

„Rusia ar putea face niște concesii temporare economice, dar nu vom avea căi de acces spre Federaţia Rusă. În plus, președintele ucrainean a fost destul de împăciuitor și a spus că este gata să lucreze cu R. Moldova dacă guvernanții de la Chişinău vor fi fermi pe pozițiile europene. Și mai trist cred că este cu România. Opinia publică este extrem de scandalizată de faptul că președinte al R. Moldova a devenit un românofob, un tip care într-o manieră foarte primitivă, în mod conștient și constant, a atacat România și românii, idealurile românești”, consideră Sturza.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.