Găgăuzii se plâng la poliție de un nou tip de fraudă pe rețelele de socializare

Inspectoratul de Poliție din Сomrat primește o mulțime de plângeri din partea cetățenilor cu privire la fraudele prin intermediul rețelelor de socializare. Despre acest lucru a comunicat serviciul de presă al Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, potrivit Gagauzinfo.md.

odnoklassniki_gagauzua_fraude-online
gagauzinfo.md

Reprezentanții organelor de drept i-a îndemnat pe locuitorii Găgăuziei să fie extrem de vigilenți atunci când utilizează rețele de socializare, deoarece în toamna acestui an poliția a început să primească o mulțime de mesaje cu privire la fraude.

Reclame

Astfel, din septembrie și până în prezent, Inspectoratul de Poliție din Comrat a primit multe mesaje despre un nou tip de fraudă.

Infractorii intră pe pagina personală a utilizatorului în rețeaua de socializare „Одноклассники”, descarcă fotografii și crează un profil de clonă. După aceea, din numele victimei, cer de la prietenii acesteia să-i împrumute 100 de dolari pentru o operație urgentă, transferând banii pe contul bancar Nr. 5574840260615608, înregistrat pe numele Irina Scalițcaia.

Poliția îndeamnă cetățenii să țină minte că în rețelele de socializare comunicarea are loc nu personal cu prietenii, ci doar cu pagina care aparține prietenilor. În consecință, niciodată nu se știe exact cine poate să scrie mesaje și, prin urmare, orice rugăminte ar trebui să fie tratată cu prudență.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.