VIDEO. Mari temeri la Comrat: „În Parlamentul Găgăuziei, majoritatea deputaților poate fi din partea lui Ghimpu, Lupu, Voronin”

Activiștii civici din Găgăuzia au desfășurat duminică, 27 noiembrie, un miting la Comrat cu un apel către alegători să nu voteze pentru candidații „ascunși” ai PDM în al doilea tur al alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei, scrie Gagauzinfo.md.

manifestatie_gagauzia

Foto: gagauzinfo.md

La mitingul din piața centrală din Comrat au participat câteva sute de activiști. Mulți dintre ei, împreună cu susținătorii săi au venit din raioanele Ceadîr-Lunga și Vulcănești. În fața celor prezenți au ținut discursul primul președinte al Republicii Găgăuze, Stepan Topal, consilierul orășenesc din Ceadîr-Lunga, Constantin Cheleș, activistul Mihail Vlah și mulți alți activiști.

A deschis evenimentul primul președinte al Republicii Găgăuze, Stepan Topal. În discursul său, el și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că în al doilea tur de scrutin există un număr suficient de mare de candidați care anterior a simpatizau deschis PDM.

„Ce mă îngrijorează… în timp ce cu eforturi comune l-am ales în calitate de președinte pe Igor Dodon, în Găgăuzia facem o mulțime de greșeli. În Parlamentul Găgăuziei, majoritatea deputaților poate fi din partea lui Ghimpu, Lupu, Voronin. Acest lucru provoacă mari temeri”, a declarat Stepan Topal.

Consilierul din consiliul orășenesc Ceadîr-Lunga, unul dintre organizatorii referendumului din 2 februarie 2014, Constantin Cheleș, și-a exprimat opinia că în APG trebuie să intre forțe sănătoase, pentru ca „Găgăuzia să rămînă o ancoră a statalității moldovenești”. 

Unul dintre organizatorii mitingului, activistul Mihail Vlah, a amintit că PDM a susținut-o deschis pe Maia Sandu, candidată la funcția de președinte.

„Democrații noștri găgăuzi spun că au făcut agitație electorală în favoarea lui Dodon și fac speculații în acest sens. Nu vă lăsați mințiți, totul este temporar. Dacă aceștia vor intra în APG, a doua zi vor declara despre formarea fracțiunii democrate. Cum s-a întîmplat în 2012”, a spus Vlah.

Activiștii au îndemnat locuitorii autonomiei să voteze pentru „patrioții autonomiei care nu fac parte din partidele proeuropene”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.