Nereguli în depozitele alimentare din gestiunea Ministerului Educației

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au depistat mai multe nereguli de ordin sanitar și produse alimentare cu termenul expirat la șase depozite alimentare aflate în gestiunea Ministerului Educației, de unde sunt distribuite produse alimentare la instituţiile de învățământ.

Gradinita_alimentatie

Foto: eumama.md

Potrivit unui comunicat de presă al ANSA, citat de Moldpres, timp de cinci zile au fost efectuate controalele în 323 școli şi 238 grădinițe din țară, la unele dintre care au fost depistate produse alimentare cu termenul expirat (fasole, ceai, mazăre, lapte condensat și pasteurizat, ulei, ouă, turte dulci, magiun de mere ș.a.), produse neetichetate sau cu eticheta necorespunzătoare (stafide, prune uscate, peşte, pulpe de găină), produse afectate de rozătoare (napolitane cu aromă de lapte) și produse fără acte de conformitate (pâine, fructe, legume, peşte, caşcaval, colţunaşi cu cartofi, ouă de găină, produse de patiserie, stafide, mere uscate, fileu de peşte congelat, zahar).

De asemenea, „la multe produse din carne data eliberării certificatului sanitar-veterinar nu corespunde cu data fabricării indicată pe etichetă, la produsele de origine vegetală certificatele de inofensivitate lipsesc sau nu corespund. Responsabilitatea pentru încălcările admise revine în aceste cazuri agenților economici și persoanelor care recepționează produsele alimentare pentru alimentația copiilor”, se menționează în comunicatul ANSA.

Toate produsele neconforme au fost retrase din consum, cele cu termen expirat au fost nimicite și au fost întocmite procese verbale de contravenţie faţă de persoanele care se fac vinovate.

Controalele în instituțiile de învățământ preșcolar și școlar din întreaga țară au fost inițiate după ce săptămâna trecută, ofiţerii şi procurorii anticorupţie au reținut 16 persoane într-un dosar de trucare a licitațiilor publice privind asigurarea cu produse alimentare alterate a școlilor și grădinițelor din Chișinău. Printre acestea se numără nouă funcționari ai Direcției educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău și șapte agenți economici.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.