Președintele Nicolae Timofti l-a felicitat pe omologul său român cu ocazia Zilei Naționale a României

Președintele Nicolae Timofti a transmis joi, 1 decembrie, un mesaj de felicitare omologului său român, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Nicolae Timofti_Klaus Iohannis

Nicolae Timofti și Klaus Iohannis. Foto: presedinte.md

„Cu o satisfacție aparte constat faptul că în ultimii ani relațiile dintre R. Moldova și România au cunoscut o dezvoltare vertiginoasă, avansând pe un făgaș pragmatic, în spiritul parteneriatului privilegiat bine stabilit. Comunitatea de valori, limbă și cultură, fortificată milenar, precum și susținerea necondiționată a parcursului european al țării mele, cu siguranță, vor constitui și mai departe un fundament temeinic pentru consolidarea și diversificarea, pe multiple planuri, a legăturilor dintre ambele state”, se spune în mesajul lui Nicolae Timofti.

Președintele R. Moldova și-a exprimat profunda gratitudine pentru angajamentul valoros pe care România şi Klaus Iohannis personal și l-au asumat „întru implementarea agendei interne de reforme, dar şi pentru modernizarea instituţiilor noastre publice prin intermediul proiectelor sprijinite financiar de către autorităţile române”.

Nicolae Timofti și-a exprimat convingerea fermă că R. Moldova va urma, și pe viitor, calea democrației europene. „Indiferent de complexitatea provocărilor, vom reuși, fără îndoială, să fructificăm colaborarea bilaterală. Or acest deziderat este posibil, pe bună dreptate, prin cooperarea multidimensională pe care o promovaţi în calitate de șef al statului şi pe care o susținem în comun”, menționează președintele R. Moldova în mesajul său adresat omologului său român.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.