Utilajele de deszăpezire de la Orhei, gata să facă față capriciilor iernii

Orașul Orhei este gata să facă față tuturor capriciilor iernii. Drumarii și-au pregătit autospecialele, iar depozitele au fost suplimentate cu material antiderapant.

tractor_orhei_deszapezire

Foto: orhei.md

În acest an, au fost pregătite cinci utilaje de deszăpezire, comunică Primăria orașului Orhei. La trei dintre acestea au fost înlocuite anvelopele de iarnă. Totodată, în cazul în care iarna va fi grea, Primăria Orhei a încheiat contracte de arendă a șase autospeciale. Astfel, în caz de nevoie, străzile din oraș vor fi curățate de 11 autospeciale, astfel încât să fie asigurată deplasarea fără probleme a autovehiculelor și a pietonilor.

Mai mult, autoritățile locale au suplimentat cantitatea de material antiderapant. Astfel, pe lângă cele 200 de tone rămase din sezonul trecut, au mai fost cumpărate 300 de tone de nisip și 65 de tone de sare. Cu aproape 600 de tone de material antiderapant în depozite, drumarii spun că vor face față vremii de iarnă.

25 de puncte dificile din oraș, cum ar fi dealurile, au fost deja asigurate cu material antiderapant, iar în caz de necesitate, măturătorii îl vor putea împrăștia.

Pregătirile de iarnă și de deszăpezire au început după ce Primăria Orhei a organizat două ședințe cu responsabilii de drumurile din oraș, în cadrul cărora a fost pusă în discuție această temă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.