Parlamentul European a adoptat bugetul UE pentru 2017

Președintele Parlamentului European a promulgat joi bugetul Uniunii Europene care prevede o sumă globală de 157,9 miliarde de euro, conform unui compromis între eurodeputați și statele membre, informează AFP, potrivit Agerpres.

martin-schulz

Martin Schulz. Foto: Frédérick Moulin / youtube.com

Înainte de a semna Martin Schulz, parlamentul a adoptat cu majoritate de voturi (438 pentru, 194 împotrivă și 7 abțineri) angajamentul bugetar (sume prevăzute pentru programe care se pot extinde pe mai mulți ani).

Plățile prevăzute pentru 2017 (sumele efectiv cheltuite) se ridică la 134,5 miliarde de euro.

La începutul procedurii bugetare, comisia Europeană a propus un angajament bugetar global de 157,7 miliarde de euro și 134,9 miliarde în ceea ce privește plățile în 2017.

Statele membre, reunite în cadrul Consiliului, au cerut reducerea acestor sume , estimând că CE a suprestimat nevoile mai multor domenii. Parlamentul a considerat că dimpotrivă, suma ar fi trebuit să fie mai mare.

„Ne-am atins obiectivele. Bugetul pentru 2017 este clar axat pe prioritățile noastre de a stimula creșterea, crearea de locuri de muncă, mai ales pentru tineri, și pe lupta împotriva crizei migrației”, a declarat joi social democratul Jens Geier, raportorul principal pentru buget.

Un alt raportor, eurodeputatul din partea Veryilor Indrek Tarand, și-a exprimat regretul că bugetul nu prevede și o rezervă pentru remunerarea foștilor comisari în așteptarea unui cod de conduită mai strict.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.