Cenuşa lui Fidel Castro, înhumată într-o ceremonie privată la Santiago de Cuba

Cenuşa lui Fidel Castro a fost înhumată într-o ceremonie privată la cimitirul Santa Ifigenia din Santiago de Cuba, punând capăt celor nouă zile de doliu decretate după moartea preşedintelui care a condus Cuba timp de aproape o jumătate de secol, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

fidel-castro_funeralii

Foto: Carlos Garcia Rawlins / reuters.com

Funeraliile au fost conduse de fratele lui Fidel, Raul Castro, actualul preşedinte al Cubei, care a depus urna care conţinea cenuşa lui Fidel Castro în mormântul acestuia, marcat printr-o plăcuţă pe care scrie „Fidel”.

La ceremonie au participat Dalia Soto del Valle, soţia lui Fidel Castro, alţi membri ai familiei, dar şi preşedinţii Nicolas Maduro al Venezuelei şi Daniel Ortega al Nicaraguei.

Ceremonia funerară era programată să fie televizată, dar cu câteva ore înainte a fost anunţat că ceremonia va fi „privată”, după ce preşedintele Raul Castro a comunicat că ţara va interzice orice denumire a monumentelor sau drumurilor după Fidel Castro, la cererea regretatului lider.

Mormântul lui Fidel Castro se află în faţa mausoleului dedicat eroului naţional al Cubei, Jose Marti, care a jucat un rol important în revoluţia de independenţă faţă de Spania.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.