Serviciile de televiziune furnizate prin rețele IP TV, tot mai solicitate

Piața serviciilor de televiziune furnizate prin rețele IP TV în R. Moldova continuă să crească pe fundalul restrângerii pieței serviciilor TV prin cablu.

ip-tv

Foto: smrtv.ro

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), citată de Infotag, în perioada ianuarie-septembrie 2016, numărul abonaților la serviciile IP TV a crescut cu circa 7 mii (+10%) și a totalizat 75,8 mii, iar veniturile provenite din vânzarea acestor servicii au sporit, față de perioada similară a anului 2015, cu 5,5 mil. lei (+13,5%) și au însumat 46,5 milioane de lei.

Totodată, numărul abonaților la serviciile TV prin cablu a scăzut cu 11,1 mii (-5,4%) și a alcătuit circa 195,3 mii, iar volumul vânzărilor acestor servicii s-a micșorat cu 1,1 mil. lei și a însumat 69,7 mil. lei

Urmare a tendinței înregistrate pe cele două segmente de piață, numărul cumulativ al abonaților la serviciile TV contra plată s-a micșorat cu 4,2 mii (-1,5%) și a totalizat 271,1 mii. Totodată, volumul total al vânzărilor pe piața serviciilor TV contra plată a crescut cu 4,4 mil. lei (+4%) și a atins cifra de 116,2 mil. lei, iar venitul mediu lunar per abonat (APRU) al operatorilor de pe această piață a crescut cu 2,9% și a alcătuit 47,6 lei.

Aceleași date arată că din numărul total de abonați, 72,1% utilizau serviciile TV prin rețele TV prin cablu, restul 27,9% – prin rețele IP TV. Din totalul de abonați, 58% recepționau semnalul TV în format analogic și 42% – în format digital.

Cei mai mari operatori de pe piața serviciilor TV contra plată au deținut, în funcție de cifra de afaceri, următoarele cote de piață: „Moldtelecom” – 29,6%, SRL „Sun Communications” – 26,2% și „TV BOX” – 10,2%. Cota cumulativă de piață a celorlalți 83 furnizori a fost de 34%.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.