Judecătorii care se tem că nu vor beneficia de pensii grase fug din sistem

Mai mulți judecători au decis să plece din sistem, în contextul reformei sistemului de pensii, propusă de Guvernul Filip, care i-ar lăsa pe magistrați fără pensii speciale. Este vorba de 16 magistraţi, în mare parte de la Curtea de Apel, care deja au depus cereri de demisie.

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Amintim că, recent, Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat cererile de demisie din partea a şase judecători. În R. Moldova activează peste 400 de magistraţi.

Precizăm că actualul sistem de calculare a pensiilor este dominat de inechitate în contextul în care există o categorie de cetățeni care se bucură de anume privilegii, spre deosebire de restul. Este vorba de deputați, miniștri, judecători, procurori etc., care se bucură de o rată de înlocuire de până la 80%, pe când simplii cetățeni – de până la 26%. Guvernul promite că lucrurile se vor schimba odată cu aprobarea reformei sistemului de pensii. Declarații în acest sens a făcut recent premierul Pavel Filip, menționând că își dorește să elimine toate speculațiile legate de acest subiect.

Șeful Cabinetului de miniștri a mai spus că, odată cu intrarea în vigoare a noului proiect de lege, cei care se vor pensiona din aprilie 2017 vor beneficia de o creștere a pensiei de până la 50 sau chiar 100%.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.