Noi prețuri la benzină și motorină, de mâine

Prețurile la cea mai solicitată benzină auto Premium-95 vor crește de miercuri cu 4,1%, iar la motorină – cu 4,9%. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit marți prețul plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 14-27 decembrie la nivel de 16,97 lei pentru un litru, iar la motorină de 14,91 lei.

PECO_auto_carburanti

Foto: cnbc.com

Este a doua perioadă consecutiv când benzina și motorina se scumpesc sensibil. Prețurile plafon de comercializare a benzinei Premium-95 pentru perioada 30 noiembrie – 13 decembrie au fost majorate cu 32 de bani, iar la motorină cu 35 de bani.

Noile prețuri la benzină și motorină vor intra în vigoare la miezul nopții, când operatorii nu vor avea dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât cele stabilite de ANRE. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

ANRE aplică procedura de stabilire a prețurilor plafon de comercializare a carburanților de la sfârșitul lunii mai, când a fost stabilit un preț de 16,21 lei per litru de benzină Premium-95 și 13,83 lei pentru litrul de motorină.

MoldpresCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Nu e chiar bucurător, dar oroicum nu-i preț atît de mare față de cum a fost pînă la începutul anului acesta 18 lei și bănuș pentur un litru de benzină!

    Apreciază

  2. ANRE este o institutie independenta care nu se supune Guvernului. Insa cred ca Guvernul va interveni si va examina daca aceste majorari sunt justificate.

    Apreciază

  3. Ei nu chiar așa mult au scumpit, comparativ cum era anul trecut pe vremea asta 19 lei benzina și 18 motorina, acum încă merge

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.