Percheziții la Guvern, după ce premierul Pavel Filip a sesizat organele anticorupție

În mai multe birouri de la Ministerul Economiei (MEC), care își află sediul în clădirea Guvernului, procurorii anticorupție desfășoară marți, 13 decembrie, percheziții. Acțiunea are loc în urma sesizării instituţiilor anticorupţie de către premierul Pavel Filip.

ministerul-economiei

Foto: mec.gov.md

În cadrul anchetei sunt vizați funcționari din MEC într-un dosar care privește modul de gestionarea a unei întreprinderi de stat, notează Publika.md.

Acțiunile procurorilor anticorupție au fost confirmate, printr-un comunicat, de MEC:

Conducerea Ministerului Economiei a luat act de acțiunile întreprinse de colaboratorii procuraturii și CNA în privința unor angajați ai instituției, acordând tot suportul organelor de resort în investigarea cazului respectiv, care ține de buna gestionare a patrimoniului de stat.

Conducerea instituției permanent a optat pentru excuderea cazurilor de încălcare a legislației naționale în toate domeniile social-economice și a promovat o politică fermă privind eliminarea acestor fenomene din activitatea oricarei instituții de stat. Poziția dată rămâne una prioritară pentru MEC și în viitor, deoarece doar prin excluderea unor asemenea cazuri putem realiza obiectivele asumate în procesul de modernizare și reformare a R. Moldova.

Tot astăzi, CNA şi procurorii anticorupţie au descins la Vama Sculeni şi la Biroul Vamal Ungheni, unde aost reținute 10 persoane.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.