Vama a adus 1,4 miliarde de lei în plus la buget, în primele 11 luni

În primele 11 luni ale anului curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat 15,7 miliarde de lei, înregistrând astfel o creştere record de aproximativ 10% sau cu 1,4 miliarde de lei mai mult faţă de acelaşi interval al anului trecut.

mdl

Foto: Dan Guțu / ipn.md

Datele au fost anunţate în cadrul unei şedinţe de bilanţ, ce a fost prezidată de către directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, notează trm.md.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în continuare, ponderea cea mai mare în structura veniturilor o dețin produsele petroliere cu 24%, articolele de tutungerie cu o contribuție de 12%, urmate de produsele electrocasnice – 5% și respectiv mărfurile de larg consum – 4%.

Tot pentru aceeași perioadă, este atestată o creștere semnificativă a ratei de depistare a fraudelor vamale cu circa 50% mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Totodată, s-a majorat și valoarea mărfurilor de contrabandă reținute cu 134,8 milioane, ceea ce reprezintă o creștere de 3,5 ori comparativ cu perioada de referință a anului trecut când acest cuantum era de 52,2 milioane de lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.