Persoane cercetate penal pentru trafic de ființe umane

Un grup infracțional specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de ființe umane în scop de exploatare prin muncă a fost deconspirat de ofițerii de investigații.

Judecata_judecator_justitie

Foto: glsa.ro

Astfel, șase persoane, printre care și conducătorii grupului infracțional cu vârste cuprinse între 22 și respectiv 47 de ani, locuitori ai raionului Floreşti, au fost reținuți de poliție. În prezent, suspecții sunt cercetați în stare de arest.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că suspecții activau din anul 2011 până în prezent.

Membrii grupului, având stabilite rolurile între ei, acţionau după un plan bine determinat, urmărind scopul exploatării prin muncă a persoanelor social-vulnerabile originare din mai multe localităţi ale R. Molodva.

Aceștia, prin înşelăciune, sub pretextul angajării la muncă în domeniul agricol în Federaţia Rusă în condiţii avantajoase, au recrutat peste o sută de victime. De asemenea, suspecţii le perfectau actele de identitate şi le organizau plecarea în Federaţia Rusă. Ajunşi la destinaţie, victimilor le erau sechestrate actele de identitate, după care ameninţîndu-i cu aplicarea violenţei fizice şi psihice erau impuşi să muncească la diferite munci agricole fără a fi remuneraţi.

În urma mai multor percheziţii efectuate de forțele de ordine, la domiciliile şi în automobilele membrilor gupării, au fost depistate şi ridicate obiecte, acte de identitate ale victimelor şi potenţialelor victime, diferite agende cu notiţe privind venitul obţinut de suspecţi în urma activităţii criminale, dar şi alte probe ce vor permite expedierea dosarului penal în instanţa de judecată.

Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, persoanele culpabile de trafic de fiinţe umane riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 20 ani.

Actualmente, măsurile speciale de investigaţii continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor săvârşirii infracţiunii vizate, persoanelor implicate în acest caz şi identificării altor victime care au avut de suferit în urma activităţii acestui grup infracțional.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.