Șevciuk, convocat la Moscova înainte de a fi înlocuit cu Krasnoselski

Liderul în exercițiu al administrației separatiste de la Tiraspol a plecat de urgență la Moscova, la invitația părții ruse, a anunțat presa din regiune, citată de Radio Chișinău.

Evgheni Sevciuk

Evgheni Șevciuk. Foto: Maxim Andreev / newsmaker.md

Totodată, fostul deja președinte al legislativului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care l-a surclasat pe Șevciuk la așa-zisele „alegeri prezidențiale” din Transnistria, urmează să-l înlocuiască pe acesta în funcție vineri, pe data de 16 decembrie.

La Moscova, Evgheni Șevciuk are programate un șir de întâlniri de lucru, anunță Serviciul său de presă, citat de agenția oficială „Novosti PMR”, fără să ofere și alte detalii.

Potrivit aceleiași surse, Șevciuk a semnat marți dimineață, 13 decembrie, un decret privind învestirea în funcția de așa-zis „președinte” al Transnistriei a lui Vadim Krasnoselski pe 27 decembrie, act pe care însă l-a revocat doar câteva ore mai târziu, când a semnat un alt decret – privind învestirea lui Krasnoselski cu două săptămâni mai devreme, pe 16 decembrie.

Vadim Krasnoseslschi a ieșit învingător în așa-zisele „alegeri prezidențiale” organizate în regiunea separatistă transnistreană duminică, 11 decembrie, când a obținut peste 62% din voturi. Contracandidatul său, actualul lider al administrației separatiste, Evgheni Șevciuk, a obținut ceva mai mult de 27%.



Categorii:Actualitate, Transnistria

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.