Vămile din Moldova și Belarus vor colabora mai intens în domeniul comerțului

Directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, și președintele Comitetului Vamal de Stat al Republicii Belarus, Yuri Senko, au semnat Acordul între Guvernul R. Moldova și Guvernul R. Belarus privind sistemul de facilitare a comerțul reciproc.

vama_moldova-belarus

Foto: customs.gov.md

Ceremonia de semnare a avut loc în prezența ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, care a  menționat că „respectivul document va impulsiona gradul de conlucrare comună dintre cele două instituții prin schimbul de experiență și va ușura schimbul de informații, ceea ce va duce la simplificarea procedurilor de vămuire în domeniul comerțului”.

În intervenția sa, Vitalie Vrabie a declarat că „prin semnarea respectivului Acord, Serviciul Vamal al Republicii Moldova își reconfirmă angajamentele de a stabili parteneriate durabile cu instituțiile partenere, astfel încât să identificăm noi instrumente de dinamizare a relațiilor comerciale instituite”.

Documentul prevede consolidarea relațiilor de colaborare și asistență reciprocă între autoritățile vamale ale ambelor state, prin crearea sistemului de facilitare a comerțului reciproc ce se bazează pe transmiterea de informații veridice cu privire la deplasarea mărfurilor și a mijloacelor de transport în conformitate cu condițiile tehnice privind schimbul de informații între cele două autorități vamale.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.