Festivalul de Crăciun Christmas Fest „Movie Screening” începe la Chișinău

home-alone

Colaj: cntm.md

Primul eveniment din cadrul Festivalului de Crăciun Christmas Fest „Movie Screening” va avea loc vineri, 16 decembrie, ora 17:00, în incinta Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, anunță voluntarii Consiliului Național de Tineret din Moldova (CNTM).

În cadrul evenimentului de vineri va fi ecranizat, în limba engleză, cu subtitrări în limba română, celebrul film american „Home Alone 2” („Singur acasă 2”), unul dintre cele mai reprezentative atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă.

Potrivit organizatorilor, atât festivalul, cât și evenimentul, au scopul de a promova spiritul sărbătorilor de iarnă din perspectiva tinerilor, de a le oferi acestora posibilitatea de a petrece cât mai util și plăcut aceste sărbători și de a colecta fonduri pentru dezvoltarea CNTM.

Evenimntul de tip Movie Screening este atât nou, cât și actual în rândul tinerilor din mun.icipiul Chișinău, datorită faptului că este un concept occidental, promovat pe larg în țările vestice.

În R. Moldova, asemenea evenimente pentru tineri se organizează mai frecvent în timpul verii, în aer liber, însă organizarea unui astfel de eveniment în timpul iernii, în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, într-o locație călduroasă și confortabilă, cu ecranizarea unui film tematic, ar atrage un număr mare de tineri cointeresați, consideră voluntarii CNTM.

Tinerii participanți la eveniment vor beneficia de băuturi fierbinți și pop-corn, oferite de către organizatorii evenimentului: echipele de voluntari pe direcția „Marketing și Evenimente” și „Atragerea organizațiilor și Evenimente” din cadrul CNTM.

CNTM este o structură asociativă în componența căreia intră 46 de organizații de tineret. Acestea promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implimentare și evaluare a politicilor de tineret. Fondat în data de 18 februarie 1999, CNTM activează în baza următoarelor principii de organizare și funcționare: solidaritate, autonomie organizațională și funcțională, transparență, libertatea opiniei și a exprimării, eligibilitatea organelor de conducere, egalitatea deplină în drepturi a membrilor, profesionalism. Având mai multe direcții de activitate, CNTM își dorește să mărească numărul tinerilor în structurile de conducere, să-i implice în procesul de luare a deciziilor, să le formeze spiritul civic, promovând voluntariatul.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.