Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, şi-a depus demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PL. Anunţul a fost făcut de către politician după şedinţa Consiliului republican al formațiunii. Totodată, Şalaru a făcut un apel şi către liderul PL, Mihai Ghimpu, îndemnându-l să demisioneze.

anatol-salaru_mihai-ghimpu

Anatol Șalaru și Mihai Ghimpu. Foto: Miroslav Rotari / sputnik.md

Șalaru și-a exprimat dorința de a rămâne în continuare membru de partid. „Vreau să rămân membru de partid, dar în cazul în care voi fi exclus, voi vedea ce voi face în viitor”, a spus Șalaru, citat de trm.md.

Potrivit ministrului Apărării, și Ghimpu ar trebui să-și depună cererea de demisie din fucția de președinte al PL, dacă mai dorește ca în 2018 partidul să mai fie în preferințele alegătorilor. „Degeaba schimbăm vagoane noi, dacă locomotiva este veche și nu trage”, a declarat Anatol Șalaru.

Potrivit lui Șalaru, partidul trebuie reformat de o echipă, nu de o singură persoană. „Trebuie de deschis ușile partidului. Sunt foarte mulți oameni care vor să se implice în politică, iar PL trebuie să devină forța principală a dreptei în Moldova”, a declarat politicianul.

Pe de altă parte, liderul PL, Mihai Ghimpu, a comunicat, după ședința Consiliului republican al fracţiunii, că Anatol Şalarul a fost demis din funcţia de prim-vicepreşedinte al PL şi din calitatea de membru al Consiliului, însă nu a fost exclus din partid.

Ghimpu a vorbit din ce cauză a fost demis Anatol Șalarul. „Pentru activitatea nestatutară în cadrul partidului, în asta constă problema, când a început să-i convingă pe unii deputați să plece din fracțiune, atunci sigur că a depășit toate limitele, de aceea am hotărât să punem punct. Am fost obligat să înaintez Consiliului proiectul ce prevedea eliberarea lui din funcția de prim-vicepreședinte, din calitate de membru al Biroului și membru al Consiliului republican al PL”, a declarat Mihai Ghimpu, potrivit trm.md.

Președintele PL a mai menționat că decizia de a-l demite pe Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al PL a fost susținută de majoritatea celor prezenți la ședința Consiliului republican al fracțiunii.

Amintim că pe 12 decembrie curent, PL a anunțat că-i retrage sprijinul politic lui Anatol Șalaru. Ulterior, liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, a declarat că a semnat un demers pe care l-a înaintat premierului R. Moldova, care, la rândul său, urmează să-l înainteze către președintele țării pentru a-l demite din funcția de ministru al Apărării pe Anatol Șalaru.

Reclame