Armata rusă este capabilă să ocupe capitala Chișinău în două ore, a declarat Anatol Șalaru, ministrul Apărării, într-un interviu pentru portalul ucrainean „Tsenzor.net”.

Anatol Salaru

Anatol Șalaru. nato.int

„Avem o astfel de situație, în cazul în care se întâmplă ceva, armata rusă ar putea în două ore să ocupe Chișinăul… Nimeni nu vrea să investească în Moldova. Noi niciodată nu vom fi mai aproape de Europa pentru că avem un astfel de «bagaj». Această problemă trebuie rezolvată cu ajutorul Ucrainei”, a declarat Șalaru publicației ucrainene, informează paginaderusia.ro, citată de Radio Chișinău.

Potrivit ministrului, multe probleme economice și de politică externă a R. Moldova sunt generate de prezenta „pacificatorilor” ruși în Transnistria. În prezent, sunt desfășurati în regiune 500 de „căști albastre” ruse și aproximativ două mii de soldați ai Grupului Operativ al Forțelor Ruse. Cu toate acestea, în cazul unui conflict ipotetic, Moscova este capabilă să formeze noi trupe în Transnistria cu efective de până la 20.000-30.000 într-un termen scurt.

Parada_Tiraspol

Foto: infoprut.ro

Anunțuri