Fostul prim-ministru Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcţia de președinte al PSRM. Decizia a fost luată duminică, 18 decembrie, de către Congresul Extraordinar al formațiunii.

zinaida-greceanii_igor-dodon

Foto: psrm.md

Fostul președinte al PSRM, Igor Dodon, și-a depus mandatul, după ce la 13 noiembrie curent a învins în scrutinul prezidențial.

„Doar într-o echipă unită putem rezolva toate problemele. În față avem multe provocări, însă sunt sigură că vom face față. Avem scopul de a învinge la viitoarele alegeri parlamentare, iar ulterior, printr-un dialog intens cu societatea, vom dezvolta proiectele de îmbunătățire a situației în țară. Vom depune tot efortul pentru a nu vă dezamăgi”, a declarat Zinaida Grecianîi, citată de Moldpres.

Zinaida Greceanîi s-a născut la 7 februarie 1956. De profesie este economist. În anul 2000 a fost numită în funcția de viceministru al Finanțelor, iar la 26 februarie 2002 devine ministru al Finanțelor. În perioada 31 martie 2008 – 14 septembrie 2009 a ocupat funcția de prim-ministru al R. Moldova. Din 2009 este deputat în Parlament. La 4 noiembrie 2011 a părăsit fracțiunea comuniștilor în Legislativ. Ulterior, la alegerile parlamentare din noiembrie 2014, Zinaida Greceanîi a fost aleasă în funcția de deputat de pe lista electorală a PSRM, iar ulterior a fost numită președinte al fracțiunii socialiștilor în Parlament. Este căsătorită, are doi copii.

Anunțuri