Serbia vrea să cumpere avioane MIG-29 şi sisteme de rachete Buk din Rusia

Serbia va achiziţiona avioane de vânătoare ruse MIG-29 şi negociază cumpărarea din Rusia a unor sisteme de rachete Buk, anunţă premierul Aleksandăr Vucici, explicând că vrea protejarea suveranităţii statului, în contextul disputelor cu NATO, potrivit Mediafax.

Avioane rusesti_Siria

Foto: adevarulfinanciar.ro

Aleksandăr Vucici a anunţat, cu câteva ore înainte de a efectua o vizită în Rusia, că vrea să cumpere şase avioane MIG-29, a transmis agenţia Tanjug.

„Suntem în discuţii pentru achiziţionarea a şase avioane. În acest context, vom avea zece aparate MIG-29, iar acest lucru va însemna un nivel sporit de securitate pentru cetăţenii sârbi”, a subliniat Vucici.

„Vom discuta şi despre posibilitatea achiziţionării unor sisteme antiaeriene, probabil Buk-M1 sau Buk-M2, care vor fi mai ieftine pentru noi. Preţul va fi foarte bun şi le mulţumim ruşilor pentru acest lucru”, a adăugat Vucici.

Serbia este un aliat tradiţional al Rusiei, iar Moscova vrea extinderea influenţei în regiunea Balcanilor pentru a contracara extinderea Alianţei Nord-Atlantice.

Serbia a semnalat că vrea integrarea în Uniunea Europeană, dar nu s-a declarat dispusă aderării la NATO.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.