Vlad Filat, fără mandat de deputat. CCM a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PLDM

Curtea Constituțională (CCM) a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților liberal-democrați prin care au solicitat ca judecătorii să se expună asupra constituționalității ridicării mandatului de deputat care îi aparține lui fostului premier Vlad Filat, condamnat la închisoare pentru corupere.

vlad-filat_condamnat

Vlad Filat. Captură video: protv.md

„La 19 decembrie 2016, de către un grup de deputați în Parlament, în adresa Curții Constituționale a fost depusă Sesizarea nr. 152a/2016 privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului nr. 273. din 15 decembrie 2016 prin care s-a constatat încetarea de drept a calității de deputat a domnului Vladimir Filat. Prin decizia Curții Constituționale din 19 decembrie 2016, respectiva sesizare a fost declarată inadmisibilă”, se arată într-un comunicat al Curții, citat de Unimedia.

Totodată, CCM a validat mandatele de deputat al Irinei Mizdrenco și al lui Simion Grișciuc. Deputații vor lua locurile lui Igor Dodon și al lui Vlad Filat.

„De asemenea, la validarea mandatului de deputat în Parlament s-a ținut cont de declarația candidatei supleante pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova, Loretta Handrabura, prin care a refuzat atribuirea mandatului de deputat. Curtea a constatat că candidaţii supleanţi Irina Mizdrenco și Simion Grișciuc au prezentat Comisiei Electorale Centrale declaraţiile, prin care au acceptat mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, asumându-şi obligaţia de a înlătura incompatibilităţile în termenele prevăzute de lege, iar în şedinţa plenară a Curții nu au fost stabilite circumstanţe de natură să împiedice validarea mandatului”, se mai anunță în comunicat.

În prezent, Simion Grişciuc este în prezent director general la Tutun CTC.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

3 răspunsuri

  1. Cum puteau sa ajunga la decizia data cei din PLDM, sa contesteze decizia, sau isi amintesc de timpurile cele bune, cand banii curgeau ca di robinetdirect in buzunar.

    Apreciază

  2. Eu nici nu stiam ca el mai e deputat, imi este interesant, cam cat trebuie sa absenteze un deputat de la postul de munca ca sa fie privat de mandat? Oare nu este de ajuns un an, un an Karl!??

    Apreciază

  3. Eu in genere nu inteleg cum i s-a lasat pina acum lui Filat mandatul de deputat?! Unde s-a mai vazut ca un hot de miliarde sa ramana cu mandat de deputat?!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.