Fostul prim-adjunct al procurorului general Andrei Pântea, acuzat că ar fi fost omul hoțului în lege Grigore Karamalak (alias Bulgaru) în procuratură, a fost acoperit de Jurnal TV, post de televiziune finanțat de mafiotul fugar Victor Țopa.

andrei-pantea

Andrei Pântea. Foto: publika.md

Declarații în acest sens a făcut, într-o discuție cu Renato Usatîi, chiar avocata Țopilor, fugara Ana Ursachi, cea care se plângea că a inițiat niște verificări în privința lui Pântea, dar nu a fost susținută de presa lui Țopa.

Mai mult, Pântea a telefonat-o și a recunoscut că are „oamenii lui” la Jurnal TV și a rugat-o să o lase în pace.

Anterior, presa a mai scris despre relațiile dintre Țopa și Karamalak și chiar despre o întrevedere dintre reprezentantul Țopilor, Andrei Năstase cu Karamalak la Moscova.

În aceeași convorbire, Usatîi vorbește și despre legăturile dintre Țopi și raiderul nr. 1 din spațiul CSI, Veaceslav Platon.

În discuția înregistrată pe ascuns de către Ana Ursachi, Usatîi se laudă cum finanțează instituții de presă din R. Moldova precum PRO TV, RTR, Omega, dar și despre relațiile sale la Moscova cu unele personalități precum Sofia Rotaru, pe care o numește „babușka” și povestește cum cânta cu aceasta în Kremlin.

Reclame