Fertilizare in vitro gratuită pentru cuplurile asigurate

Cuplurile asigurate vor beneficia de o fertilizare in vitro gratuită, potrivit unor modificări legislative adoptate joi, 22 decembrie, în lectură finală de către Parlament.

Bebelus

Foto: prime.md

Noile prevederi vor permite cuplurilor, în care ambii parteneri sunt asiguraţi, să beneficieze de o fertilizare in vitro, acoperită de asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, notează Moldpres.

Modificările propuse oferă posibilitate cuplurilor care nu dispun de resurse financiare suficiente, dar sunt apte din punct de vedere medical, să beneficieze de serviciile reproducerii umane asistate. Totodată, proiectul presupune sporirea atractivităţii asigurării obligatorii de asistenţă medicală şi respectarea drepturilor contribuabililor privind accesul la serviciul de fertilizare in vitro.

Conform datelor estimative, în R. Moldova aproximativ 140 mii de cupluri suferă de o formă sau alta de infertilitate. În acelaşi timp, pe parcursul ultimilor ani se înregistrează o tendinţă de reducere continuă a ratei fertilităţii totale a populaţiei.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.