Natalia Morari a rămas cu buza umflată, după ce l-a provocat pe ambasadorul SUA la tema „statului capturat”

Guvernul de la Chișinău asigură stabilitatea politică în R. Moldova și există o bună colaborare între Parlament și Guvern. Inclusiv în SUA, Congresul și președintele fac parte din același partid, iar aceasta nu înseamnă consolidarea puterii.

natalia-morari_james-pettit

Natalia Morari și James D. Pettit. Captură video: tv7.md

Afirmațiile au fost făcute de către ambasadorul SUA James D. Pettit în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Interpol” de la TV7, moderată de Natalia Morari.

În context, moderatoarea emisiunii a încercat să-l provoace pe diplomatul american în privința uneia din cele mai favorite teme ale ei – „statul capturat”. „Mulți experți și reprezentanți ai societății civile ar spune că această stabilitate este concentrarea tuturor puterilor în mâinile unei singure persoane”, a menționat Natalia Morari.

La rândul său, ambasadorul a observat că în R. Moldova există o bună colaborare între principalele instituții ale statului.

„Nu aș spune că consolidarea puterii este un fapt, dar eu cred că am văzut că colaborarea între Parlament și Guvern a fost destul de bună, există această așa-numita majoritate parlamentară care coordonează activitatea Guvernului și aprobarea legilor necesare într-un mod eficient”, a menționat James D. Pettit, potrivit Puterea.info.

Mai mult, diplomatul a arătat că și în SUA președintele face parte din partidul care deține majoritatea în Congres, dar aceasta nu înseamnă consolidarea puterii. „Mă întrebați dacă acest fel de consolidare a puterii este corectă și democratică. Știți, în țara mea, acum avem un Congres în care majoritatea este republicană și noul președinte este republican. Asta înseamnă că avem consolidarea puterii?”, a întrebat Pettit.

În plus, potrivit diplomatului, nici de „stat capturat” în R. Moldova nu se poate vorbi

„Când vorbim de «stat capturat» înseamnă că toate instituțiile sunt capturate. Dar sunt multe-multe persoane în aceste instituții și în Guvern care sunt oneste și vor să îmbunătățească viața cetățenilor”, a declarat ambasadorul SUA.

În același timp, James D. Pettit a menționat că Parlamentul R. Moldova a fost ales în mod legal de către cetățeni, iar actualul Guvernul a asigurat stabilitatea necesară și a promovat reforme importante care au permis și semnarea acordului cu FMI.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

10 răspunsuri

 1. Natalia Morari si Ana Ursachi parca ar fi surori. Ambele se ocupa cu propaganda dar pretind respect si prestigiu in societate. Ce ai facut tu, Natalia pe 7 aprilie 2009?

  Apreciază

 2. Cred ca Morari se gandea sa opreasca emisiunea pentru ca nu cumva fanii ei sa auda altceva decat stat capturat, papusar etc. A pus-o bine la loc Excelenta Sa. Demult trebuia cineva sa ii arate cum stau lucrurile de fapt.

  Apreciază

 3. Asa-i Natasa cand nu ai o intelegere prealabila cu cel care vine la emisiune! Pina acum erai deprinsa cu invitati platiti care spuneau ce „trebuie” si raspundeau la intrebari asa cum le convenea lui Topa sau lui Lucinschi.

  Apreciază

 4. Nataliei Morari ii convine sa vie oamenii ce doar critica actuala putere. Cand vede cand un oficial din extern este la emisiunea ei si favorizeaza puterea nu poate sa-i contreze.

  Apreciază

 5. Cite noduri a inghiti Natashca in timpul emisiunii interesant ? Ea crede ca Pettit e o babuta de la sat care va crede in tot ce spui tu ? Acest omu mai bine ca tine si ca tot Jurnal si Maia si Nastase stie situatia interna in tara ! Si in zadar a incercat Natalia sa scoata niste vorbe provocatoare din Pettit 🙂

  Apreciază

 6. Hahaaa, Natalia trebuie să fi avut infract după asta, iaka na, te chinui 1 an întreg să-l murdărești pe Plahotniuc în emisiunile tale și vine la final un american și îți șterge cu burete toată munca depusă 😀 :)))))))

  Apreciază

 7. A ajuns cineva in sfarsit ca sa o puna la loc pe propagandista aceasta platita de Lucinschi din banii furati de acesta cu colegul sau de la BEM

  Apreciază

 8. Natasa a ramas nu doar cu buza umflata, ci si cu fundul ei minunat. In sfirsit s-a gasit cineva care sa o puna la punct si sa-i explice ce inseamna stat capturat si cit de mult ea manipuleaza folosind aceasta sintagma.

  Apreciază

 9. Natașa Morari nu eeste nici pe deaparte o jurnalistă, este o prezentatoare de SHOW și cel ami grav este că acest post este întreținut din miliardului Furat, sunt și doceumente confirmative care demonstrează acst lucru!

  Apreciază

 10. Morari acum in afirsit a fost pusa la locul ei asa cum merita …credea ca nimeni nu v-a indrazni ca sa-i puna ceva in nas si cal mai interesant e ca i s-a spus adevarul ceia ce la sigur ca a deranjato. Mai ales ca conduce un post de TV care este finantat din miliardul care a fost furat numai ca sa faca propaganda si sa pune zoaie in capul lumii

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.