R. Moldova va colabora cu Elveția în domeniul sănătăţii publice

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, semnarea Memorandumului de înțelegere dintre Ministerul Sănătății al R. Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și cooperare, cu privire la implementarea proiectului „Reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

moldova-elvetia

Foto: mfa.gov.md

Conform documentului, Elveţia va acorda ţării noastre sprijin financiar în sumă de  4 milioane 430 mii de franci elvețieni, în scopul consolidării capacităților de diagnosticare a bolilor netransmisibile, prevenirii și controlului acestora, în special în regiunile rurale.

Ajutorul va fi acordat prin intermediul proiectelor de asistență tehnică, programelor de instruire pentru profesioniștii din domeniul sănătății și organizarea unor activități de informare. Astfel, prin diseminarea bunelor practici la nivel național și raional, se urmărește asigurarea unei gestionări mai eficiente a bolilor netransmisibile şi îmbunătățirea tratamentului la nivel de asistență medicală primară.

Proiectul urmează să fie pus în aplicare de grupurile de lucru naţionale existente sau care vor fi create, cu sprijinul Institutului Elvețian Tropical de Sănătate Publică. Scopul final al proiectului constă în facilitarea accesului populației la servicii calitative și îmbunătățirea indicatorilor de sănătate la nivel național în domeniul respectiv.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

5 răspunsuri

 1. Recunosc ca nu sunt sustinatorul actualei Guvernari, dar nu pot nega ca ceea ce a reusit Glavan sa schimbe in sectorul sanatatii e un rezultat al unei munci colosale depuse, luand in consideratie in ce stare a preluat acest sector de la Andrei Usatii, fostul ministru si deputat PLDM

  Apreciază

 2. Mai multe institutii medicale renovate, noi tehnologii, noi parteneri de dezvoltare, iata de ce a avut tot acest timp R.Moldova, trebuie de facut ni pasi in medicina pentru securitate cetatenilor.

  Apreciază

 3. Se ajunge sa intelegem ca Moldova este deschisa pentru colaborare, o guvernare reala poate deschide usile multor schimbari propopor.

  Apreciază

 4. Vad ca doamna ministru Glavan munceste mereu pentru a imbunatati sistemul sanitar. Anul acesta am avut mai multe vesti bune, ieftinirea medicamentelor, majorarea salarrilor medicilor, tratament gratuit pentru bolnavii de hepatita si altele. Asa-i cind este un prim ministru care tine ministrii din scurt si le cere rezultate.

  Apreciază

 5. mai multe proiecte sociale este foarte bine si modernizarea spitalelor este foarte super

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.