Lorena Bogza promovează minciunile lui Usatîi. Rapoartele CEC spun altceva despre tranzacțiile financiare ale primarului-fugar cu presa „independentă”

După ce, într-o înregistrare audio, primarul-fugar de Bălți, Renato Usatîi, a recunoscut că achită lunar mii de euro pentru susținerea presei „independente”, printre care și postul de televiziune PRO TV, jurnalista Lorena Bobza a sărit ca mușcată de șarpe, tulburând și mai mult apele.

lorena-bogza

Lorena Bogza. Foto: perfecte.md

Amintim că Usatîi a fost înregistrat de avocata sa Ana Ursachi, susținută de ONG-urile din R. Moldova și supranumită „avocata diavolului”, în timp ce acesta se lăuda că plătește bani presei pentru promovarea sa. Primarul-fugar a oferit chiar și detalii financiare. Astfel, potrivit acestuia, postului de televiziune RTR Moldova îi achită 3.200 de euro lunar, iar PRO TV – aproximativ 8.000 de euro.

Jurnalista Lorena Bogza s-a grăbit să-i ceară socoteală lui Usatîi. Pe Facebook, primarul-fugar i-a confirmat faptul că este vorba despre bani achitați pentru publicitate electorală.

„Cui și pentru ce servicii ați achitat 8 mii de euro la PRO TV, dle Renato Usatîi? Vă întreb pentru că respectivul canal a preferat să nu ne spună. Dacă ați cheltuit acești bani oficial, pentru publicitate în campanie electorală, atunci care este problema? Totți candidații care au plasat publicitate unde au dorit, au platit pentru asta. Aștept cu nerăbdare răspuns! Mulțumesc!”, i s-a adresat Lorena Bogza lui Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, discuția pe care avocata Ana Ursachi a înregistrat-o pe ascuns a avut loc pe 23 decembrie 2014 și ar fi fost vorba despre „promovarea oficială în campania electorală”.

Lorena Bogza l-a crezut pe Usatîi din prima, fără a verifica rapoartele CEC, și a scris că ceea ce fac colegii ei de breaslă este „mizerie”.

Deși Usatîi susține că a plătit mass-media legal, datele financiare prezentate la Comisia Electorală Centrală spun altceva.

În rapoartele financiare pentru publicitatea electorală în perioada octombrie-noiembrie 2014, prezentate de partidul „Patria”, cu care a candidat Usatîi la alegerile din 2014, sumele menționate în discuția cu Ursachi nu se regăsesc. Astfel, „Patria” a achitat companiei ICS Pro Digital SRL (postul de televiziune ProTV) 106 512 lei sau 5729 euro potrivit cursului valutar din acea perioadă. Se pare că această sumă nu are nicio legătură cu sumele pentru așa-zisele „abonamente” despre care vorbeşte Usatîi în înregistrarea publicată ieri.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. cum hoț nu va recunoaște că a furat, așa și aceștia, nu vor recunaoște complicitatea, Lorena tu te-ai distrus ca jurnalist independent, îmi pare rău )

    Apreciază

  2. Lorena Bogza este și ea la fel ca și Gheorghe Gonța și Natalia Morari și mai mulți prezentatori de show politic! Primesc bani pentru a le face imagine unor politicieni mafioți ca Uaatîi , Năstase , Platon!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.