Peste 90.000 de persoane şi-au schimbat medicul de familie

Peste 90 de mii de persoane şi-au schimbat medicul de familie în perioada septembrie-octombrie. Anul curent s-au înregistrat cu cinci mii mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Acestea vor putea beneficia de serviciile noului medic începând cu 1 ianuarie 2017.

Medicina_medic

Foto: moldpres.md

Printre cele mai frecvente motive care i-au determinat pe cetăţeni să se înregistreze la alt medic sunt schimbarea locului de trai, accesul la investigaţii oferite în aceeaşi instituţie medicală, calitatea serviciilor, atitudinea personalului medical, notează IPN.

Fenomenul de migrare la alt medic de familie sau instituţie medicală primară este mai accentuat în mediul urban. Astfel, 55% din numărul total de cereri au fost depuse de persoanele din mediul urban, iar 45% de cele din mediul rural.

Conform datelor din registrul persoanelor înregistrate în instituţiile medico-sanitare primare, 36% din cele peste 90 de mii de solicitări au fost făcute de locuitorii municipiului Chişinău.

La fel ca şi în anii precedenţi, şi în 2016 au fost atestate cazuri când unele instituţii medico-sanitare au înregistrat pe listele lor persoane fără ca acestea să solicite schimbarea medicului de familie. În acest an au existat 15 mii de divergenţe legate de trecerea de la un medic la altul. Dacă o persoană depistează că este înregistrată la alt medic de familie şi la altă instituţie, în lipsa unei cereri depuse anterior în acest sens, ea trebuie să solicite în scris sau în formă electronică CNAM efectuarea modificărilor în registrul persoanelor înregistrate în instituţiile medico-sanitare primare.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.