R. Moldova va primi 50 mln de euro pentru reabilitarea infrastructurii feroviare

Parlamentul a ratificat joi Contractul de finanţare dintre R. Moldova şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) privind construcţia şi reabilitarea infrastructurii feroviare din ţara noastră.

tren_cale-ferata

Foto: argumentul.info

Potrivit Moldpres, documentul prevede alocarea finanţării în sumă totală de 50 milioane de euro. În cadrul proiectului urmează să fie achiziţionate 11 locomotive diesel de linie principală, care pot fi utilizate atât pentru transportul pasagerilor, cât şi pentru transportul mărfurilor.

Totodată, cu suportul BEI va fi reabilitată infrastructura feroviară din R. Moldova. Potrivit contractului, porţiunile pe care vor fi realizate lucrări de reabilitare vor fi stabilite în baza unui studiu de fezabilitate, iar prioritate vor avea principalele coridoare feroviare ale ţării: Bender-Chişinău-Ungheni-Bălţi-Ocniţa şi Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiuleşti.

Cu ajutorul proiectului respectiv, autorităţile îşi propun să creeze un sistem de transport feroviar eficient, care să corespundă necesităţilor cetăţenilor, dar şi să faciliteze comerţul pe piaţa internă şi pe pieţele externe.

Contractul de finanţare dintre R. Moldova şi BEI privind construcţia şi reabilitarea infrastructurii feroviare și achiziție a materialului rulant a fost semnat în septembrie 2016, la Chişinău.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

3 răspunsuri

  1. Acest sector este foarte important pentryu transportul din R.Moldova, si chiar daca vom primi 50 milioane, totdeauna nu cred ca sunt sufcienti pentru reabilitarea infrastructurii feroviare.

    Apreciază

  2. Bine macar ca nu mai este Salaru la transporturi, prin 2013 cand acesta ocupa functia de ministru, utilajul „nou” cumparat din granturi europene a cauzat arderea si scoaterea din exploatare a mai multor trenuri din uz. Poate de data asta nu o sa mai fie spalari de bani si evaziune fiscala?

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Știrile dimineții: Terenurile din Chișinău se fură prin scheme frauduloase - moldNova

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.