Salariile asistenților sociali se majorează cu cca 20%

Salariile asistenților sociali comunitari se majorează cu circa 20%, de la 1 ianuarie 2017. Un proiect de lege în acest sens a fost votat ieri în două lecturi de Parlament.

asistent-social_pensionar_maini

Foto: oradesibiu.ro

Autorul proiectului, deputata Valentina Stratan, a menţionat că sursa financiară necesară pentru majorarea salariului pentru asistenţii sociali comunitari a fost identificată de Guvern.

„În bugetul de stat această sumă de 12,6 milioane de lei a fost prevăzută deja la compartimentul – bugetul autorităţilor publice locale. Astfel, mult aşteptata problemă va fi soluţionată de la 1 ianuarie”, a spus Valentina Stratan, potrivit IPN.

Deputata comunistă Oxana Domenti a propus ca prin acest proiect de lege să fie majorate, după acelaşi principiu, şi salariile celorlalţi asistenţi, care lucrează în casele de copii, în azilurile de bătrâni, însă propunerea a fost respinsă de autor pe motiv că ar putea tergiversa adoptarea proiectului. Parlamentarei i s-a sugerat să înainteze un proiect aparte de lege în acest sens.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

5 răspunsuri

 1. Pai da! La medici a marit cu 20%, la profesori cu 10%, la asistenti sociali cu 20%, da la lucratorii din scoli cand o sa mareasca? Da la postasi?! Astia au salarii foarte mici!

  Apreciază

 2. Eu tin minte cum Filat e cateva ori a promis lucratorilor din acest sistem ca le va majora salariile, dar iata ca au tercut peste 5 ani in care el uitase de ei, Sper ca cel putin Filip sa se tie de cuvant

  Apreciază

 3. Asistentii sociali, mai ales in mediul rural nu se comporta responsabil, poate majorarea salariului o sa le schimbe si atitudinea fata de lucrul pe care-l presteaza.

  Apreciază

 4. Tot ce tine de majorarea salariilor, pesnsiilor este binevenit, mai multe reforme de astea ))) Cred ca in 2017 vor mai fi astfel de majorari, mai ales ca se prognozeaza crestere economica.

  Apreciază

 5. Cei ce au grijă permanent de binele oamenilor nevoiași trebuie să beneficieze de condiții de muncă mai bune și să fie motivați să plece și la sate. E necesar chiar de a mări salariile lor ! Bravo!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.