Vicepreşedintele PDM, şeful Parlamentului, Andrian Candu, a spus astăzi, în cadrul celui de-al VIII-lea Congreas al formațiunii că PDM a fost echipa care a demonstrat că este capabilă să genereze reforme curajoase, urmând ca formaţiunea politică să-şi propună obiective şi mai mari.

Andrian Candu

Andrian Candu. Foto: Philippe Buissin / EP / infoeuropa.md

„Congresul Partidului este un moment foarte oportun ca să facem o radiografie a partidului şi a obiectivelor politice pe care ni le-am propus.  Am trecut printr-o perioadă de criză în care am demonstrat că putem să muncim. Oamenii din PDM sunt cel mai de preţ. În această perioadă scurtă, am demonstrat că avem capacitatea să facem mai multe lucruri care trebuiau demult făcute pentru ţara noastră. Am început reforme importante pentru ţara noastră. PDM este garantul reformelor. Aceste rezultate se văd şi nu pot fi contestate”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, vicepreședintele PDM cred că misiunea de mai departe a PDM este protejarea intereselor Moldovei. „Partidele şi politicienii au ajuns la un nivel scăzut de credibilitate. Începând cu 2016, am început a lucra pentru a demonstra că suntem diferiţi de ceea există. Se poate ca un partid să genereze reforme curajoase. Aici şi astăzi trebuie să ne propunem obiective măreţe. Dacă vom lucra ca până acum, ele vor fi reuşitele noastre”, a spus Candu.

„Toate partidele îşi doresc să ajungă la putere. Şi mai puţine sunt partidele care au viziune proprie pentru a schimba ţara. PDM este partidul care are nu doar un trecut impresionant, dar şi un viitor promiţător în politica moldovenească. Astăzi începe o nouă etapă pentru partidul nostru. Vom face din PDM un partid mare care va fi garantul modernizării statului. Sunt optimist şi cred în şansa partidului nostru. Sincere aprecieri pentru cei care lucraţi în diferite domenii în diferite colţuri ale ţării”, a subliniat fruntașul democrat.

Menționăm că aproximativ o mie de delegați din toate raioanele republicii, membri ai PDM, s-au reunit în această dimineață în Chișinău, la Congresul al VIII-lea al formațiunii. La eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

La eveniment participă și Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, dar și mai mulți lideri de social democrați din Georgia, Ucraina și România.

Obiectivul principal pe agenda congresului de astăzi este alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. Totodată, în cadrul întrunirii va fi adoptat noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.

PDM numără, în prezent, peste 50 de mii de membri.

Reclame