În 2017, MIEPO va lansa Academia exportatorilor

Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din R. Moldova (MIEPO) va lansa în 2017 Academia exportatorilor, care va permite perfecționarea personalului și fortificarea capacităților instituționale ale Zonelor Economie Libere (ZEL) şi a Parcurilor Industriale (PI).

miepo

Foto: moldpres.md

Acest obiectiv a fost anunțat vineri, 23 decembrie, în cadrul unei întrevederi a reprezentanţilor MIEPO cu conducerea ZEL și PI, informează Moldpres.

Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a subliniat importanța Zonelor economice și Parcurilor Industriale în dezvoltarea R. Moldova și a expus viziunea instituției cu privire la modalitățile de cooperare cu aceste entități.

Actualizarea permanentă a bazelor de date orientate către potențialii investitori a fost primul subiect abordat în cadrul discuțiilor. În acest sens, s-au făcut referire la schimbul reciproc de informații cu instituțiile statului și actualizarea lor permanentă în vederea atragerii de noi rezidenți și de investiții.

MIEPO a propus elaborarea materialelor promoționale care ar prezenta corect și echidistant zonele cu statut special, precum și istoriile de succes ale rezidenților, care reprezintă un factor important în luarea deciziilor investitorilor de deveni rezident ZEL sau al PI. Ulterior materialele vor fi transmise către beneficiari prin intermediul ambasadelor R. Moldova în străinătate. Totodată, a fost solicitat suportul ZEL și a PI în organizarea vizitelor de studii a delegațiilor de investitori potențiali.

Actualmente, în R. Moldova activează nouă ZEL, cu o investiție totală de 230,2 de milioane de dolari SUA, iar cei 156 de rezidenți au creat circa 6.500 locuri de muncă. Cele 10 PI au beneficiat de investiții de aproximativ 52,5 de milioane dolari SUA, iar 57 de rezidenți au creat 2.150 de locuri de muncă.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.